Kategorier
Sykkel Ut på tur

Kvæfjordrunden – Skiltspurter (retning Ervik)

For noen dager siden kom jeg over et innlegg med overskriften «SKILTSPURTREGLENE» Skiltspurter er halve moroa på langtur, og her er de offisielle reglene for å unngå krangling. TEKST: HENRIK ALPERS, Publisert: tirsdag 18. april 2017 kl. 6.00. Lovteksten til de offisielle skiltspurtreglene finner du nederst i saken.

Jeg syntes opplegget hørtes moro ut og 21. september kjørte jeg Kvæfjordrunden med noen kollegaer – med innlagte skiltspurter. Og bare for å ha sagt det – hvis en gruppe er enige om å kjøre skiltspurter på en runde, da er det å be om å få krampe i beina!

Det var åpenbart på dette første forsøket at reglene var ukjente , og jeg gjør her et konkret forsøk på å oppklare disse, samt at jeg har tegnet inn alle spurtene på en Google maps.

Det er kun innkjøringer i farts-soner som gjelder, ikke skilt som f.eks «slutt på 60-sone». På Kvæfjordrunden er det 50, 60 og 70-soner. 50 og 70-soner er mulige bonuspoeng for de som har en alder på 50+. 50 og 70 skiltene er derfor markert med gult i midten (som svenske skilt). 60 sonene er markert med vanlige skilt (hvite i midten). Det er 4 stk. 50-soner og 2 stk 70-soner. Dette gir altså totalt 4×1 + 2×2 = 8 mulige bonuspoeng for de over 50 år.

Det er 7 stk. 60-soner på turen som teller 1 poeng. Det er 5 stk. stedsskilt på turen (Auna, Skjærstad, Bremnes, Eldaskogen og Borkenes), 5×3 poeng = 15 poeng. 2 stk. kommuneskilt (Kvæfjord og Harstad), 2×5 poeng = 10 poeng.

Det kjempes altså om totalt 32 poeng. De over 50 kan i tillegg gå for 8 mulige bonuspoeng.

Lovteksten til de offisielle skiltspurtreglene

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: