Kategorier
Apps Teknisk

Intel AppUp

Intels AppUp skal gi netbook-brukere lettere tilgang til tilpasset programvare. Intel lanserte høsten 2010 selskapets AppUp-tjeneste, en AppStore-lignende markedsplass for brukere av minibærbare pc-er. Gjennom tjenesten får brukerne enkel tilgang til både gratisprogrammer og programvare som koster penger. Samtidig gjør tjenesten det potensielt enklere for tilbydere av slik programvare å markedsføre produkter som er tilpasset mobiliteten og skjermstørrelsen til denne typen maskiner.

I første omgang er AppUp tilgjengelig for Windows- og Moblin-baserte netbooks, men blant annet MeeGo-baserte systemer vil støttes etter hvert. Brukerne kan laste ned et eget klientprogram som må benyttes for å få tilgang til applikasjonene som tilbys. AppUp-programvaren brukes til å administrere programvaren og vil varsle brukeren når oppdateringer de ulike applikasjonene er tilgjengelige.

Samtlige av applikasjonene som tilbys mot betaling, kan testes i 24 timer før brukeren eventuelt velger å fullføre kjøpet. For øyeblikket er drøyt 700 applikasjoner og spill tilgjengelige i AppUp.

Applikasjonsutviklerne må benytte seg av et eget SDK (Software Development Kit) for å få lov til å distribuere sine applikasjoner gjennom AppUp. Programvaren kan lages for spesifikke operativsystemer eller baseres på Adobes AIR eller Microsofts Silverlight. Også Java skal etter hver kunne brukes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.