Kategorier
Teknisk

Delt Internett (tethering) med iPhone og Ventelo Mobil

Ventelos kunder har ikke kunnet benytte seg av funksjonen delt Internett på iPhone. Årsaken til dette er at Telenor sammen med Apple har implementert en profil på iPhone som stenger denne funksjonen for Ventelos kunder. Dette er selvfølgelig noe Ventelo ikke kan akseptere. Vi arbeider derfor aktivt med å få opphevet denne blokkeringen.Som en midlertidig løsning har vi fått implementert et lite program som åpner for delt Internett. Når funksjonen først er åpnet fungerer den helt normalt, men Ventelo vil selvsagt fortsette å presse på for å få endret Telenors profil i iPhone slik at delt Internett automatisk er tilgjengelig for Ventelos kunder.

Følg anvisningene nedenfor for å åpne din iPhone 3GS, Iphone 4 eller iPhone 4S for delt Internett. Det er en forutsetning at du på forhånd har oppgradert til iOS5. Det vil etter hvert også bli mulig å bruke Ventelos webløsning for mobiloppsett til å installere denne endringen.

1. Klargjøring av iPhone

Dersom du har installert en annen profil på din telefon fra tidligere må denne fjernes først. Du har en slik profil dersom du har brukt Ventelos webløsning for å installere mobiloppsett for Internett og MMS på din iPhone. Dette kan du sjekke ved å gå til Innstillinger, Generelt og rulle ned. Dersom du har en oppføring på “Profil» så velger du denne og går inn og fjerner den. Telefonen din skal nå være klar for å installere profilen som åpner for delt Internett.

2. Legg inn oppsett

 • Med iPhone: Naviger til denne siden (www.ventelo.no/iphone) med din iPhone Safari browser og klikk på denne lenken. Godkjenn installasjon av programmet.
 • Med datamaskin: Høyreklikk på denne lenken og velg å lagre fila på datamaskinen. Send deretter fila til deg selv som vedlegg til en e-post. Åpne e-posten på iPhonen. Klikk på vedlegget og godkjenn installasjonen.
 • 3. Endre APN

  Installasjonen setter APN verdiene tilbake til standardverdier. Gå derfor til Innstillinger, Generelt, Nettverk, Mobildatanettverk for å korrigere dette. Kontroller at “Mobildata» APN allerede er konfigurert til “internet.ventelo.no». Rull ned og sett “MMS» APN til “mms.ventelo.no» og “Internett-deling» APN til “internet.ventelo.no». Det er kun APN verdiene som trenger å endres.

  • Trykk på knappene oppe til venstre (Nettverk, Generelt, Innstillinger) for å gå helt tilbake til “Innstillinger» og trykk deretter på Hjem kappen.
  • Gå inn igjen på Innstillinger, Generelt, Nettverk. Rull ned og trykk på “Delt Internett». Aktiver funksjonen. Dersom du ikke får åpnet skjermbildet for aktivering av “Delt Internett» så må du prøve å starte telefonen på nytt.

  5. Annet

  Nå skal det være mulig å benytte delt Internett. Vær oppmerksom på at iPhone 3GS ikke kan dele Internett via WiFi, kun via USB og Bluetooth. Se ellers veiledninger for iPhone for hvordan du benytter delt Internett.

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: