Kategorier
Apps Bilder Mac Teknisk Video Web

Årets beste i åpen klasse

Ved en tilfeldighet surfet jeg gjennom et innlegg på DinSide «Årets beste testprodukter 2015«. Der scrollet jeg gjennom forskjellige produkter i klasser som: beste TV, bærbare, musikkanlegg, hodetelefoner, PC-skjerm, trådløsruter, aktivitetsarmbånd osv. Gadgets rett og slett. TV-er til 65.000,- er rett og slett ikke så interessant, men jeg stoppet litt opp med den siste kategorien:

Årets beste i åpen klasse

(Foto: DinSide)
(Foto: DinSide)

I den siste klassen har vi vurdert apper, programmer og nettjenester, samt enkeltprodukter som ikke faller inn i de andre kategoriene. Årets beste-stempel i Åpen klasse går til en nettjeneste som til alt overmål er gratis for de fleste av oss.

Google Foto lar deg sikkerhetskopiere rubb og rake av bildesamlingen din til nettskyen. I tillegg analyseres innholdet, slik at du kan søke på personer, steder og ting du ser i bildene. Tjenesten fungerer etter vår mening fantastisk godt.

Du finner mer informasjon om Google Foto i denne artikkelen.

Undertegnede har tatt digitale familiebilder og video siden slutten av 90-tallet, og har i perioden arkivert over 20.000 bilder. Disse er sirlig arkivert i mapper med år/hendelse, hvor hendelsen har med datoen på formatet ÅÅÅÅMMDD først, f.eks: «20151224 Julaften 2015». Dette for at mappene som i utgangspunktet sorteres alfabetisk skal dukke opp i kronologisk rekkefølge. Siden dette etter hvert er blitt en ganske stor filstruktur med masse innhold, så er det dessverre slik at innholdet er blitt mindre og mindre tilgjengelig. Plutselig var det ikke plass til hele bildesamlingen på en MacBook Air med 250 GB SD-disk, slik at denne kunne browses på en rask og effektiv måte. Bilde-samlingen ble liggende på eksterne disker og ble mer og mer usynlig. Ved bruk av RAW-filer og verktøy for fremkalling som Adobe Lightroom ble også hele prosessen med «å ta et bilde og gjøre det tilgjengelig» vanskeligere for resten av familien.

Skjermbilde 2016-01-09 kl. 11.53.52Ting måtte forenkles og bildesamlingen tilgjengeliggjøres. Etter å ha tatt i bruk og benyttet Google Foto et par uker, ser dette ut til å være løsningen for oss. Har laget oss èn Gmail-konto i familien og benytter Bildestørrelse: Høy kvalitet. Det gir oss altså gratis ubegrenset lagringsplass. Orginalfilene håndteres og lagres på eksterne disker som tidligere, vi benytter altså tjenesten for å tilgjengeliggjøre alle bildene. Via Google Foto har vi ALLE bildene våre, inklusive alle videosnutter vi har tatt, tilgjengelige HELE TIDEN, på telefon, nettbrett eller web. Og kvaliteten på bildene er god nok i massevis til vanlig bruk. Fremvisning på TV-skjerm, deling i album og eller på sosiale medier.

I tillegg lager Google Foto en del «historier» og «filmer» av innhold som hører sammen. Disse sammensatte historiene/filmene dukker opp som varsler i APP-en, og du kan selv velge om du vil lagre eller forkaste disse. Her dukker det stadig og gode minner:

https://goo.gl/photos/kB1376Y9XZmZfcKH8

Det er også svært enkelt å samle et knippe bilder i et «album» og så dele dette albumet med andre:

https://goo.gl/photos/sX5qmJnZ2Uf11F5X6

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.