Kategorier
Hjemmekino

92″ hjemmekino

Hjemmekino 6

Etter noen funderinger om vi skulle ta kjellerstuen ytterligere i bruk, ble vi enige om at vi skulle sette opp en skikkelig hjemmekino med prosjektor og lerret. Vi voksne er glade i å se film og mener ikke nødvendigvis at «film er best på kino». Med et brukbart lydanlegg hjemme og skikkelige bilder i full HD som vi nå har fått både via parabol og Blu-Ray blir det flotte filmopplevelser hjemme. I tillegg benyttes kjellerstuen flittig av husets ungdommer, og nå kan de både spille og se filmer på en ganske heftig måte. Som vanlig når slikt utstyr skal anskaffes her i huset bruker undertegnede god tid på å surfe på nettet og lese noen magasiner for å finne ut hva det er «som gjelder». Det viktigeste er ikke å kjøpe det dyreste, men å kjøpe slik at man får mest igjen for pengene. Jeg hadde noen krav:

 1. God lyd
 2. Receiver med bildebehandling og èn kabel til prosjektor
 3. Prosjektor i taket
 4. Full HD oppløsning
 5. Fastmontert lerret i ramme
 6. Overkommelig pris
 7. God valuta for pengene

Resultatet ble som følger:

 • Jamo® S 606 HCS6 surroundpakke
 • Onkyo TX-S608B hjemmekinoreceiver med HDMI 1.4 klargjort for 3D
 • BenQ W1000 16:9 format, Full HD 1080p
 • AView Rammelerret (b)200 x (h)113, 16:9
 • Takoppheng til prosjektor
 • Monster standard THX Høyttalerkabel 2,5mm2
 • HDMI 1.4 verifisert HDMI-kabel med gullkontakter, 15m
Jamo® S 606 HCS6

Jamo® S 606 HCS6 systemet er en hjemmekino pakke med en ytelse som vil overraske mange. Mye av ytelsen ligger i kombinasjonen av elementvalg og deres størrelser, samt den kraftfulle, og presise subwooferen som følger dette systemet. De gulvstående høyttalerene er bestykket med en 1″ diskant, 2 stk. 5″ mellomtone elementer, og på siden av kabinettet er det montert et 8″ basselement. Detaljer, vokaler, og bass området er således ivaretatt på beste vis. I senter kanalen og monitorene / bakhøyttalerene finner man igjen det 1″ store diskantelementet, samt det samme 5″ store mellomtone elementet. På dette viset har Jamo® sikret at alle høyttalerene i systemet har samme språkdrakt. Senter høyttaleren og monitorene / bakhøyttalerene har medfølgende veggbrakketter. Subwooferen Jamo® SUB 250 har en innebygget 250Watt forsterker som driver et 8″ bass element i et avpasset bassreflekssystem. Jamo® S 606 HCS6 systemet leveres i Dark Apple eller Black Ash.

Onkyo TX-S608B

Onkyo TX-S608B 7.2-kanals, THX og HDMI 1.4. Receiveren setter åpenbart en ny standard i klassen. Skremmende bra lydkvalitet, kraftig forsterkerdel, høyt utstyrsnivå og flotte filmopplevelser. Utgangseffekt på 7 x 160 watt (6 ohm, IEC), THX Select2 Plus sertifisert, HD-lyd: DTS-HD og Dolby TrueHD, Audyssey 2EQ romkorreksjon med målemikrofon, 6 X HDMI 1.4 og Faroudja-oppskalering til 1080p, Audyssey DSX og Dolby Pro Logic IIz og RGB VGA PC-inngang. Produkttype AV mottaker, Bredde 43.5 cm, Dybde 32.9 cm, Høyde 17.6 cm, Vekt 11.5 kg, Innbyggingsfarge Svart, Lydsystem, Lydmodus Surround Sound, Innebygde dekodere Dolby Digital, Dolby Pro Logic IIz, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution, Lyd D/A-omformer 24bit / 192kHz, THX-sertifisert Ja, Surround Sound-effekter Teater-Dimensjonell Virtuell Surround, Lydeffekter CinemaFILTER, DoubleBass, Digital Sound Processor (DSP) Ja, DSP forhåndsinnstilt Rock, Action, Sport, Rollespill (RPG), Surroundsystemklasse 7,2 kanaler, Responsbåndbredde 5 – 100000 Hz, Signal-til-lydforhold 106 dB, Inngangsimpedans 47 kohm, Inngangsfølsomhet 200 mV, Total harmonisk forvrengning 0.08%, Forsterkerutgangsdetaljer 160 watt – 6 ohm – ved 1 kHz – 7 kanal(er) ( surround ), Innebygd klokke Sleep timer, Basskontroll Ja, Diskantkontroll Ja, Innebygd skjerm Fluorescerende, Tilleggsfunksjoner Skjermvisning, Biforsterking, Audyssey 2EQ, Wide Range Amplifier Technology (WRAT), iPod klar, THX Select2 Plussertifisert, Audyssey DSX, Audyssey Dynamic Volume, Audyssey Dynamic EQ, Signalbehandlingsmuligheter, HDMI-svitsjing Ja, HDMI-repeater Ja, HDMI-versjon 1.4, HDMI-gjennomløp Inntil 1080 p, Oppskalering via HDMI Inntil 1080 p.

BenQ W1000

BenQ W1000 16:9 format, Full HD 1080p, Aspektratio: 16:9, Støttede oppløsninger: (1920 x 1080), Teknologi: DLP, Lysstyrke: 2000 lumen (ANSI), Kontrast: 3000:1, Levetid (lampe): 4000 timer, Lydnivå: 29 db, Støynivå (Stillemodus): 27 db, 16:9-format: Ja, Vekt: 3,4 kg. W1000 er Full-HD-DLP-projektoren for deg som synes W6000 blir litt for dyr, men som likevel vil ha sylskarpe, store bilder med utrolig detaljrike farger. I W1000 har BenQ virkelig jobbet for å gi deg best mulig bildekvalitet for minst mulig penger. Til nesten halve prisen av toppmodellen W6000 får du full-HD-oppløsning, to HDMI-innganger, BrilliantColor og filterfri design. Sistnevnte, sammen med DLP-teknologien, gjør dette til en svært billig projektor å både kjøpe og eie. I tillegg får du 10-bits fargeprosessering, samt muligheten til å kalibrere de viktigste parameterne for optimal bildegjengivelse.

AView lerret 92" 16:9
AView lerret 92" 16:9

AView Rammelerret (b)200 x (h)113, 16:9, Gain: 1,2, Alu.ramme. Det syndes mye over det ganske land. Det gjelder også for hva folk velger å rette sine dyre hjemmekinoprojektorer mot. Vi ignorerer alt annet som er spennende i mørket og ser på teori og praksis når du skal velge projektorlerret. I utgangspunktet skulle alt være veldig greit. Du har funnet din projektor, gått nøye gjennom forskjellen mellom LCD og DLP, vet nok om kontrast og ANSI lumen til at du vet det ikke er det eneste saliggjørende, og har planlagt bildestørrelse i forhold til projektorens kastedistanse og monteringspunkt. Du har kanskje til og med kjøpt takmonteringssett til hjemmets nye midtpunkt, dyre kabler og splitter nye batterier til fjernkontrollen. Det er på dette tidspunkt det er veldig galt å spikre opp ett av mors gamle laken for å snurre film.

Når du først har gått til det skritt å sette opp «skikkelig» hjemmekino, er lerretet en av de viktigste komponentene – det er tross alt det du skal se på i timer i strekk. Bildekvaliteten fra selv den sløyeste, dyreste kremprojektor er sjanseløs hvis den er rettet mot en litt røykgul tapetstrie. Det er å ødelegge bildeopplevelsen fullstendig.

Sort i kanten
Kunst fortjener skikkelig innramming. Således også med filmkunst, og for helhetsopplevelsen er det avgjørende at bildet blir avsluttet av en sort ramme på noen centimeter i alle endene. Det gjør at mindre forvrengninger i bildet, eller litt skjevt oppskrudd projektor, strammes opp og forsvinner. Resultatet er et projektorbilde som «sitter hardere» og oppleves som klarere, samt at det blir bedre utskilt fra bakgrunnen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: