Kategorier
Informasjon Web

Svindelforsøk på Finn.no

iPhone 4 32GB
iPhone 4 32GB

Oppdatering 16. mars 2016: Denne må du også lese: Phenphet Pikaeo – en svindler på Finn.no

Jeg skulle selge en iPhone 4 på Finn.no her om dagen og i tillegg til ganske mange som tok kontakt og ville prute på prisen, så ble jeg kontaktet av to personer ila få timer som forsøker å svindle selgere på Finn.

Fremgangsmåten: Man mottar gjerne først en SMS, der de ber deg ta kontakt på epost, de jeg mottok så slik ut:

  1. jjswedlow: hei selger Jeg er veldig interesserit i din (iPhone 4 32GB )for selger på finn.no, og ønsker å vite den endelige prisen? kan du svare meg på dico31990@gmail.com
  2. wardjones: hei selger er varen fortsatt tilgjengelig for salg? kan du svare meg tilbake gjennom min e-post arthurfrancis003@gmail.com. Takk ..

Jeg svarte på deres SMS-er, og fikk straks tilbake følgende svar:

Fra: christian bone <dico31990@gmail.com>
Emne: Re: iPhone 4 32GB
Dato: 18. desember 2012 22:25:19 CET
Til: Inge Balswick <inge@ibdata.no>

I apologize for writing in English its the best for me, i have to do this for my lovely norwegian fiancee who is currently abroad , i will like to offer you 3700kr(shipment fee included) for the item  as i will be  shipping it to her abroad , payment will be made via FINN Betalingsgaranti(payex) has its a very secured form of payment online  so get back to me with your payex account if  interested

Fra: Arthur Francis <arthurfrancis003@gmail.com>
Emne: Re: iPhone 4 32GB
Dato: 19. desember 2012 07:28:13 CET
Til: Inge Balswick <inge@ibdata.no>
Jeg setter pris på rask respons … Dessuten vil jeg gjerne at du skal
komme tilbake til meg med den prisen du er villig til å selge varen,
vil jeg betale deg en ekstra Kr 400 for å dekke frakt, men før det vil
jeg gjerne at du sender meg et nærbilde bilder av elementet , så jeg
kan gjøre min fulle beslutning om kjøp. .. Betaling vil bli gjort via
PayPal, vennligst komme tilbake til meg med din PayPal e-post Id slik
at jeg kan få midler overført til PayPal-kontoen asap … Jeg ser frem
til å lese fra deg ..Hilsen ..

I like to know the condition of your item. Kindly get back to me asap.. Thanks.
Jeg skriver selvsagt dette blogg-innlegget for at de navnene og de epost-adressene de bruker, skal være søkbare på nettet, slik at ingen lar seg lure at dette tullet. Jeg svarte de begge ganske kortfattet (og har ikke hørt noe fra dem siden):
Fra: Inge Balswick <inge@ibdata.no>
Emne: Re: iPhone 4 32GB
Dato: 19. desember 2012 07:59:13 CET
Til: Arthur Francis <arthurfrancis003@gmail.com>
Fuck off – you dickhead!!!
Med vennlig hilsen
Inge Balswick
Mobil: 911 05 803
Epost: inge@ibdata.no
Web: http://ibdata.no/

 

145 svar til “Svindelforsøk på Finn.no”

Fikk sms fra +4799667230 : «Jeg ønsker å kjøpe din sofa og lenestol på finn.no svare meg på brittjakobsen@outlook.com«.

Reagerte på 3 ting, jeg selger kun sofa, hvorfor sende sms og be meg svare på mail, mailadresse med outlook.com – finnes det!?. Javel, godt at jeg googlet og fant denne siden. Mistenkte det var noe lureri.

Har lagt ut til salgs sofagruppe 3 + 2.
Fikk en sånn etterspørsel på mail:
«Jeg ønsker å kjøpe din sofa og lenestol på finn.no svare meg på
brittjakobsen@outlook.com»
Jeg har ingen lenestol til salgs, og veldig rart at noen kontakter meg på mail, uten noen konkrete og ber om tilbakemelding, da begynte jeg å lure på hva skal jeg skrive??
Da googlet jeg mistenkt mail adresse og havnet her… Fint at dere publiserer her mistenkte mail adresser 🙂

brittjakobsen@outlook.com

Jeg holder en lang dialog nå med denne personen dere skriver om. Britt jakobsen (brittjakobsen@outlook.com) og nå er mobilnr skiftet til +4796667230 å på meldingen står det: Jeg ønsker å kjøpe din sofa og lenestol på finn.no svare meg på brittjakobsen@outlook.com.
14.41 begynte en heftig diskusjon ikke med en gang, men etter vært som jeg fikk melding at jeg måtte betale inn en sum før jeg fikk pengene for sofaen. Denne personen sa han/hun hadde overført 9800 på paypal.com 5500.- skulle betales for sofaen og 4300.- skulle gå til transport og agent hos western union. Og når jeg begynte å konfrontere denne personen, så kom han/hun med trusler om rettens vei, fengsel og at politiet var kontaktet. Denne personen oppgidde seg for først å være vetrinær i Bodø så ble han/hun til advokat med dommer venn i oslo. Etter at jeg fant alt dette om svindel og sånt når jeg søkte opp email adressen via Google.no og sendte dette til vedkommende, så ble alt helt stille fra denne personen.

brittjakobsen@outlook.com er fremdele aktiv i markedet. «Hun» har kontaktet oss i forbindelse med en annonse på Finn. Vedkommende kan neppe ha norsk som morsmål. Her ett lite utklipp av henvendelsen; «Jeg er på et oppdrag i utlandet for å sjekke på dyr, så i en uke gang jeg vil være opptatt så jeg vil at dette gjøres raskt før jeg reiser min bank dnb er festet til min Payex-konto, og også til min paypal. så jeg kontakte finn.no og de fikk min PayEx og bank knyttet til paypal og de støtter min kjøpe så åpne en konto hos http://www.paypal.no og sende meg din PayPal e-postadresse navn og pris så jeg kan betale nå. kommer til å legge ekstra 500 kr, slik at du fortelle andre det er solgt
så fjern fra å lytte
takk

Ok. Nu e æ forbanna å gla samtidig. Akkurat holler på å selge min sofa til brittjakobsen@outlook.com.
Tenkte allerede etter d første mail, at nokka stemmer ikke.

Mitt navn Britt jakobsen jeg er fra Nordland og arbeide med bergen Veterinær og ta vare på dyrene i langt unna skogen i Bodø. Jeg er veldig opptatt med mine dyr i gården, og det er langt flere miles fra byen. så jeg vil ikke ha mulighet til å komme for ansikt til ansikt transaksjonen så jeg skal sende min pickup middel til å komme og pickup (møbler) for meg og hjelpe meg å ta det til mitt nye hjem som jeg kjøpte. Jeg er på et oppdrag i utlandet for å sjekke på dyr, så i en uke gang jeg vil være opptatt så jeg vil at dette gjøres raskt før jeg reiser min bank dnb er festet til min Payex-konto, og også til min paypal. så jeg kontakte finn.no og de fikk min PayEx og bank knyttet til paypal og de støtter min kjøpe så åpne en konto hos http://www.paypal.no og sende meg din PayPal e-postadresse navn og pris så jeg kan betale nå.kommer til å legge ekstra 500 kr, slik at du fortelle andre det er solgt
så fjern fra å lytte
takk

Å den siste æ fikk nu: (d e grunn at æ google om email hennes)

Hei,
Jeg har nettopp ferdig med å betale summen på kr 11.300.00 KR som betyr at jeg har betalt den summen på kr 4,300.00 kr i ekstra for henting til 7,000kr for Sofa så nå paypal kreve ekstra gebyr på 4300kr betalt gjennom Western Union til agenten adresse her sjekk din post i innboksen søppelpost eller spam for bekreftelse av betaling fra paypal og følg paypal prosedyre.gå her for å betale
https://www2.westernunion.no/WUCOMWEB/registerPersonalInfo.do
Navn: Jubril Jafaru
CITY Ibadan
LAND: NIGERIA
SPØRSMÅL:gave
SVAR: Noon
Velge å sende penger som gave når du betaler
Takks

Som respons på en annonse på Finn, fikk jeg samme mail fra «Britt Jakobsen» med nøyaktig likt innhold som nevnt ovenfor – skrevet på elendig norsk, med masse tull om dyrepass i utlandet osv. Penger er «liksom» satt inn på min PayPal-konto, med ekstrasum for transport. Hva dette svindelforsøket går ut på er en gåte. Men velger å droppe videre søk om saken, og åpner ikke flere mail fra den dama!
Noen som har erfart hva denne svindelen kan ende opp i??

En i familien min har nettopp blitt kontaktet av samme «Britt Jakobsen», med helt likt innhold som nevnt av andre ovenfor. Etter en mail om at pengene for sofa + ekstra penger for transport er sendt til hennes paypal konto, fikk hun flere (!) eposter rett etter hverande om at pengene for transport (ca 4000 kr) skal sendes videre til en person bostatt i Nigeria. I disse epostene ble hun truet av å måtte betale straff dersom hun ikke gjorde dette asap. Så svindelen går ut på at man skal bruke sin paypal konto for å sende «videre» disse transportpengene til en annen, uten å ha mottatt noen penger fra «Britt» selvfølgelig.
Styr unna!

Hei alle sammen. Det er jo nesten slik at vi kan starte en liten klubb. Jeg mottok nøyaktig samme histore fra denne idioten som sender fra brittjakobsen@outlook.com. Dette skjedde i forbindelse med noen møbler jeg skulle selge på Finn.no

At den emailen ikke blir lukket eller fjernet når alt tyder på at vedkommende er en svindler som har lurt mange. Jeg fikk samme historie på gebrokkent norsk. Helt tydelig at Google translate må ha blitt brukt. Hvem går på slikt da? Hevder hun er vetrinær (akkurat som man kan komme gjennom det studiet uten å kunne skrive en koherent setning), og at hun er i utlandet for å sjekke noen dyr og hennes konto er tilknyttet paypal og bla bla bla.. hallo? Hvem skjønner ikke momentant at dette er en utenlandsk svindler?

Jeg gjorde et raskt søk og fant dere og kontaktet finn og spurte hvorfor de ikke jobber hardere for å få fjernet denne personen som har holdt på fra samme email-adresse i årevis. Her må Finn også ta litt ansvar. Utrolig at hverken Finn eller Politiet kan gjøre noe.

Jeg har nettopp hatt en intensiv epost samtale med «Britt Jakobsen». Nøyaktig samme tekst som dere hadde fått. Jeg ble ikke advart av finn.no; selv om Brita sørget for den 29.juni 2015. 🙁

Jeg politi-anmeldte mitt forhold i juli 2014 (se min kammentar fra da). Samtidig ble FINN varslet og jeg fikk laber/liten respons fra dem. I dagens dataverden er det vel mulgi å spore hvor dette «søppelet» kommer fra. Jeg har (selvsagt) ikke hørt noe fra Politiet etter min anmeldelse, men håper at flere i hvert fall kan «pepre» FINN med varlser om disse svindelforsøkene. De vet at slikt foregår, men selvsagt vanskelig for dem å fange opp alt. Derfor viktig å varsle.

Marsor sender sms so lyder slik: «Is your Apple MacBook on FINN still for sale and to be ship to Stockholm Sweden email me on Marsoretny@gmail.com.» Leker litt med ham nå. Noen gode forslag?

Pass dere for Inger Lise Hansen.

inger34h@gmail.com

Takk for svar, jeg er fornøyd med pris og tilstand gjennom annonse, kan du forsikre meg at jeg ikke vil bli skuffet? Vennligst send meg noen flere bilder. Jeg vil gjerne se mer, men hvis det er slik du har beskrevet det alt er i orden? Jeg har et transportfirma vil komme for det. Jeg er okay med prisen og tilstand, er du den første eieren og hvor lenge har du eid den?
Det er en gave til min fetter gifte denne helgen. Jeg vet ikke mye om stuffs som dette, så jeg vil gjerne vite villig pris for å se andre budgiveren tilby.Jeg kan kun betale deg gjennom en av de raskeste og sikreste måten å betale på nettet (PayPal) .. Har du en PayPal-konto? hvis ikke, kan du opprette en konto på http://www.paypal.no. Vennligst gi meg beskjed asap så jeg kan ordne betaling via PayPal.I har en pickup selskap som vil komme å plukke den opp så snart betalingen går til kontoen din. Takk
Hilsen Inger

Inger Lise Hansen er fortsatt der ute, samme epost inger34h@gmail.com. eksakt samme epost som laila skjørestad over har skrevet.

virker ganske suspekt, be hun nettopp betale cash, skal bli gøy å se responsen 😛

Hei! Jeg har sofaer og stol ute til salgs, og fikk to ganske like e-poster. jeg svarte på e-post, men magefølelsen var rar. I sms’en de sender kan de jo være at dårlig norsk men norsk e-post kommer av at de er gift med nordmann…fra inger34h@gmail.com (veterinær, Nordland) . Svaret fikk meg umiddelbart til å tenke at dette er svindel, og sa fant jeg denne.
Har en til også, skal bare goodle den først. Dene r litt annerledes, men jeg tor det er samme.

Ny e-post, samme svindel? Den andre jeg fikk er fra paulinascotish12@gmail.com
og ‘hun’ skiver det samme:
mitt navn Paulina sara halvorsteen jeg er fra
Nordland og
arbeide
med bergen Veterinær og ta vare på dyrene i langt
unna skogen i Bodø. Jeg er veldig opptatt med mine
dyr i gården, og det er langt flere miles fra byen. så
jeg
vil ikke ha mulighet til å komme for ansikt til ansikt
transaksjonen så jeg skal sende min pickup middel til
å
komme og pickup (møbler) for meg og hjelpe meg å
ta
det til mitt nye hjem som jeg kjøpte. Jeg er på et
oppdrag i utlandet for å sjekke på dyr, så i en uke
gang
jeg vil være opptatt så jeg vil at dette gjøres raskt før
jeg reiser min bank dnb er festet til min Payex-konto,
og også til min paypal. så jeg kontakte finn.no og de
fikk min PayEx og bank knyttet til paypal og de støtter
min kjøpe så åpne en konto hos http://www.paypal.no og
sende meg din PayPal e-postadresse navn og pris så
jeg kan betale nå.
kommer til å legge ekstra 500 kr, slik at du fortelle
andre det er solgt
Takks

Ja, særlig… alle alarmklokker går..

Fra inger34h@gmail.com som er nevnt tidligere er det en litt annen variant:
Takk for svar, håper jeg du ikke meg hvis jeg også svare på engelsk. Jeg er fornøyd med prisen og tilstanden til annonsen, kan du forsikre meg om at jeg ikke vil bli skuffet? Vennligst send meg flere bilder. Jeg ønsker å se mer, men hvis det er slik du har beskrevet det så er det greit? Jeg har et transportfirma vil komme for det. Jeg er okay med prisen og tilstand, er du den første eieren og hvor lenge har du eid den?

Det er en gave til min fetter gifte seg denne helgen. Jeg vet ikke mye om stuffs som dette, så jeg vil gjerne vite villig pris for å se andre budgiveren tilby.Jeg kan bare betale deg gjennom en av de raskeste og sikreste måten å betale på nettet (PayPal) .. Har du en , PayPal-konto? hvis ikke, kan du opprette en konto på http://www.paypal.no. Vennligst gi meg beskjed asap så jeg kan ordne betaling via PayPal.I har en pickup selskap som vil komme å plukke den opp så snart betalingen går til konto. Takk
hilsen Inger

Fikk sms fra denne personen i dag: noahlevin11 som bad meg om å sende mail til denne adressen paulinascotish12@gmail.com.

Her skriver de at hun heter Paulina sara halvorsteen og jobber med dyr på en gård i Bodø. Ønsker å kjøpe bord og stoler.
Skjønte noe var galt med dette.

Har nettopp hatt en mail utveksling med Paulina sara halvorsteen ang sofa på Finn.

Sara Paulina Halvorsteen

Fikk denne nå nylig:

Thanks for your prompt response and i apologize for writing in English its the best for me. I am buying this for my fiancee who is currently abroad so will be shipping it to her abroad. i would have prefer to come pick it up myself but i wont be able because i am presently offshore my preferable payment will be through PAYPAL.no as its the most secured online payment if you do not have an account with them you can signup on http://www.paypal.com/no/signup/account and get back to me with your paypal email address. Thanks

I had the same experience when trying to sell a mobile phoen:»jeg ønsker å kjøpe din telefone på finn jeg vil gjerne vite prisen og tilstanden ber svare meg her paulinascotish@gmail.com«.

Price and conditions are described on finn so it’s for sure a fraude.

Jeg har også blitt kontaktet av: «paulinascotish@gmail.com»
som sa:
Thanks for your prompt response and i apologize for writing in English
its the best for me. I am buying this for my fiancee who is currently
abroad so will be shipping it to her abroad. i would have prefer to
come pick it up myself but i wont be able because i am presently
offshore my preferable payment will be through PAYPAL.no as its the
most secured online payment if you do not have an account with them
you can signup on http://www.paypal.com/no/signup/account and get back to me
with your paypal email address.

Thanks

I agree that GMAIL and FINN burde fjerne slike

Fikk melding jeg også «corrado.croceri:
jeg ønsker å kjøpe
sofa og lenestol og på finn hvilken pris og tilstand
stolervennligst send tilbake hit paulinascotish@gmail.com»

Betalings måten er akkurat som tidligere med payex og paypal.

Fikk denne fra «Elise Hansen» – elise34h@gmail :

«Takk for svar, jeg håper jeg kan også svare engelsk. Jeg er ok med pris og tilstand, kan du forsikre meg om at jeg ikke vil bli skuffet? Vennligst send meg flere bilder. Jeg ønsker å se mer, men hvis det er slik du har beskrevet det slik at det er greit? Jeg har et transportfirma vil komme for det. Jeg er okay med prisen og tilstand, er du den første eieren og hvor lenge har du eid den?

Det er en gave til min fetter. Jeg vet ikke mye om ting som dette, så jeg vil gjerne vite villig pris for å se andre budgiveren tilby.Jeg kan bare betale deg gjennom en av de raskeste og sikreste måten å betale på nettet (PayPal) .. Har du en PayPal – konto? hvis ikke, kan du opprette en konto på http://www.paypal.no. Vennligst gi meg beskjed umiddelbart slik at jeg kan ordne betaling via PayPal.jeg har en pickup selskap som vil komme å plukke den opp så snart betalingen går til konto. Takk

God påske på forhånd

Hilsen Elise Hansen»

Blir nok ikke salg dette er jeg redd for… ?

Fikk tekstmelding fra «Elise».
Det står kun navn og ingen telefonnummer på avsenderen..

Hei, er interessert i din Møbler. Svar på min epost: Elise34h@gmail.com ,
trenger jeg ikke få tekst takk» Elise

Forespørselen ble ignorert for å si det sånn 🙂
Solgte ikke noe møbel heller, var deler av et servise. Meldingen kom ca en halvtime etter jeg la ut annonsen.

Jeg fikk også denne mailen fra elise34h@gmail.com virket litt merkelig siden jeg hadde lagt ut bra bilder sengen jeg skulle selge. Begynte med en mindre tekstmelding som ikke kom fra en tlf….

Takk for svar, jeg håper jeg kan også svare engelsk. Jeg er ok med pris og tilstand, kan du forsikre meg om at jeg ikke vil bli skuffet? Vennligst send meg flere bilder. Jeg ønsker å se mer, men hvis det er slik du har beskrevet det slik at det er greit? Jeg har et transportfirma vil komme for det. Jeg er okay med prisen og tilstand, er du den første eieren og hvor lenge har du eid den?

Det er en gave til min fetter. Jeg vet ikke mye om ting som dette, så jeg vil gjerne vite villig pris for å se andre budgiveren tilby.Jeg kan bare betale deg gjennom en av de raskeste og sikreste måten å betale på nettet (PayPal) .. Har du en PayPal – konto? hvis ikke, kan du opprette en konto på http://www.paypal.no. Vennligst gi meg beskjed umiddelbart slik at jeg kan ordne betaling via PayPal.jeg har en pickup selskap som vil komme å plukke den opp så snart betalingen går til konto. Takk

Hilsen Elise Hansen

Denne såkalte Sara Paulina Halvorsteen har ikke gitt opp håpet om å svindle noen tydeligvis.

Jeg la ut en sofa på Finn.no idag og fikk først en sms fra et italiensk nummer (+39 331 2828639) hvor hun ber meg svare på mail paulinascotish@gmail.com hvor mye jeg skulle ha for sofaen og lenestolen. Jeg hadde bare lagt ut en sofa, ikke noen lenestol. Stusset litt på det og det utenlandske nummeret, men tenkte at man kan jo ha utenlandsk mobil i Norge og være litt dårlig i norsk. Sendte mail jeg da, dum som jeg var. Da fikk jeg dette svaret:

Mitt navn Paulina halvorsteen jeg er fra Nordland og
arbeide
med bergen Veterinær og ta vare på dyrene i langt
unna skogen i Bodø. Jeg er veldig opptatt med mine
dyr i gården, og det er langt flere miles fra byen. så
jeg
vil ikke ha mulighet til å komme for ansikt til ansikt
transaksjonen så jeg skal sende min pickup middel til
å
komme og pickup (møbler) for meg og hjelpe meg å
ta
det til mitt nye hjem som jeg kjøpte. Jeg er på et
oppdrag i utlandet for å sjekke på dyr, så i en uke
gang
jeg vil være opptatt så jeg vil at dette gjøres raskt før
jeg reiser min bank dnb er festet til min Payex-konto,
og også til min paypal. så jeg kontakte finn.no og de
fikk min PayEx og bank knyttet til paypal og de støtter
min kjøpe så åpne en konto hos http://www.paypal.no og
sende meg din PayPal e-postadresse navn og pris så
jeg kan betale nå.
kommer til å legge ekstra 500 kr, slik at du fortelle
andre det er solgt
takks

Da skjønte jeg jo straks at dette var bare tull, og svarte ikke mer. Har heller ikke hørt noe mer fra vedkommende. Jeg googlet litt etterpå og fant ut at jeg ikke var den eneste som var blitt forsøkt svindlet. Her er det bare å styre unna!

Idag er det min sofa hun prøver «kjøpe». Samme framgangsmåte og ordrett samme beskjed i mail. Har informert både finn.no og PayPal ?
Mvh Bente Prestøy

Paulinascotish er på sofahandel i dag også… Takk til alle som legger ut svindelforsøk – jeg holdt på å gå rett på. Har akkurat opprettet paypal-konto 🙂 Skulle bare ta en siste sjekk.

har blitt kontaktet av braintom@gmail og glad jeg søkte på mail adressen og fant ut dette

Fikk SMS:

«på utkikk etter denne (data) Har du fortsatt gjenstand for salg? hva er den endelige prisen og tilstanden? Send e-post direkte nå (braintom18@web.de)»

Patetisk forsøk på svindel.

Jeg fikk melding inatt. Står ikke nummer, kun «jila» som avsender. Meldingen var: «på utkikk etter denne (Telefoner) Har du fortsatt gjenstand for salg? hva er den endelige prisen og tilstanden? Send e-post direkte nå (braintom18@web.de)».

Jeg skjønte det var noe rart, så søkte det opp og fant denne nettsiden. Skal sende mail til FINN om dette

Ble kontaktet nå på sms ang en vare jeg ikke har til salgs!?

Jeg vil gjerne vite mer om salg av Keramikk, porselen og glass på finn, og snakk personlig om pris og forhold brainetom@web.de

Avsender står som ‘vani’ og kan ikke svare på sms (ikke at jeg hadde tenkt å gjøre det!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.